Valik
valik

Valik er som duroser flest en begavet pilot. Hans virkelige lidenskap er imidlertid datasystemer og astronavigasjon. Han er en ekte spacer- født og oppvokst på et romskip. Han tok hyre på et romskip som drev med frakt av den mer ullne sorten, og få år senere var han sekondnavigatør i rompiraten Cutters mannskap. Her holdt han frem til Cutter og piratene ble leid inn av den recopianske magnaten Ralen Finn. Finn engasjerte dem for å overfalle en imperiell fangetransport og redde hans kjæreste - Kira Pressin, Scapios rettmessige dronning. Med på toktet var også skipet Emancipation, som hadde sterkt behov for å supplere besetningen. Valik var en av piratene som ble sendt over, og han ble satt til å være kopilot. Cutters pirater hadde imidlertid en litt annen plan enn recopianerne. Når Kira var reddet tok de over flaggskipet "Rapier", forsøkte piratene å sprenge Emancipation og deretter flykte med dronningen for å kreve løsepenger av Imperiet. Valik og resten av piratene skulle i utgangspunktet nedkjempe originalbesetningen og ta over skuta, men dette skjønte de fort ble for dumt. Da Rapier i tillegg åpent ild på skuta de befant seg i, skiftet både Valik og Nadin Paal side i konflikten. Siden har Valik vært ett av Emancipations varige crewmedlemmer. Han har som regel fungert som kopilot, navigatør og/eller sensoroperatør.
Valik holdt på å lede ett mytteri da Joon var Kaptein på skuta, men rakk det ikke fordi Imperiet tok skipet da de gjenerobret Orto. Etter dette ble Valik innlemmet i Rebellenes flåte. Da GLC ble formalisert ble han designert pilot på Ever Vigilant i dettes periode som droppskip.
Etter Palpatines fall og den Nye Republikkens opprettelse besluttet Valik å slutte i GLC. Han hadde igrunn fått nok av livet i militæret, og uansett - Keyan var ikke sjæfen der lengre. Han ble tatt imot med åpne armer da han søkte jobb hos sine gamle venner i New Dawn Shipping Inc. Han er firmaets eneste faste ansatte, og gjør stort sett det samme som han alltid har gjort: er kopilot, sensoroperatør og navigatør. De gangene ingen av partnerne er med på turen, er det han som sitter bak spakene.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License