Togoria

Togorianernes hjemplanet. Ligger i Mid Rim. En temperert planet med mye savanner, småskog, ørken og ond sump, men lite vann. Hovedstaden heter Caross, det er en liten by med få permanente beboere. Kun togorians har lov til å være på planeten - annet folk må bli invitert. Det går greit hvis du ved et uhell kræsjlander, men denne unnskyldningen er kun gyldig èn gang.

Togorianerne er et fattig og lite teknologikyndig folk, med en krigerkultur der personlig ære er viktig. Hannene streifer nomadisk rundt og jakter og kriger og tøffer seg, kvinnene holder seg i små landsbyer og tar vare på barn husdyr og hus. Familiene er samlet maksimalt èn måned i året. Rikere klaner eier krigskip som de bruker til å dra på mindre raid. Disse skipene er umoderne, men kraftige nok til å overmanne mindre kolonier. Etter klonekrigene har imperiet tatt knekken på de fleste av disse skipene. Togorianerne er derimot veldig fryktinngytende på bakken.

Systemets sol, Thanos, har en spesiell strålingsignatur som gjør repulsormotorer så og si ubrukelige. Togorianerne bruker tamme flygeøgler som det primære fremkomstmiddel.

Det togorianske samfunnet er veldig æresfiksert, og det tilstrebes å følge ekstremt krevende leveregler. Klarer man ikke dette står man i fare for å bli drevet bort fra planeten. Fredlyste togorianere blir ofte fordrukne, brutale barbarer, og de fleste togorians møtt andre steder er pirater, leiesoldater eller gangsterthugs. Det faller naturlig for dem.

Planetens overhode er Margraven, som tradisjonelt er en mektig hann-togorian. Det er fryktelig ærerikt å være på Margravens godside, og han er derfor som regel rik og har mange krigere under seg, men utover dette har ikke Margraven noen spesiell myndighet. Margravens kone, Mar'grataen, lever i palasset i Caross og har mye mer reell makt enn sin make, da hun tar seg av handel og utenriksanliggender. Den forrige Mar'grataen var en durkdreven diplomat og intrigemaker, som klarte å holde stridende stammer forholdsvis rolige ved å spille dem opp mot hverandre. Margraven sverget seg til Imperiet etter at de ble slått under klonekrigene; sannsynligvis var dette Mar'grataens idé.

Legenden sier at når reinkarnasjonen av Fel-Muqtar kommer tilbake til planeten, vil togorianerne finne tilbake til sine ærerike røtter. Denne profetien gikk i oppfyllelse i 5 ABY, da den respekterte klanlederen Istar ar'Kadeer fikk artefaktet Togorias sverd av representanter for GDF. En borgerkrig fulgte idet Fel-Istar, som han begynte å kalle seg, konsoliderte makten sin. I tumultene ble Mar'grataen offer for eget renkespill og endte opp død. Togoria står for tiden uten Mar'grata, inntil Margraven finner ei ny.

Togoria er medlem av republikken, og er representert i det galaktiske senatet av Shahan fei'Reeesh. GDF har også en garnison der, ledet av oberst Rakah Murrg.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License