Ruusan

Region: Mid Rim
Sektor: Teraab
Atmosfære: O2-basert
Klima: Tørt
Tilhørighet: Nøytral

Mid Rim-planet i Teraab-sektoren. Planeten har to soler, Hoth's Brand og Petja, og tre måner kalt de Tre Søstrene. Smuglere som har undersøkt månene hevder at det er ruiner av en gammel sivilisasjon på minst en av dem.

Ruusan har for det meste temperert klima, men landskapet er tørre greier. Det meste av planeten domineres av fjellandskap, brutt opp av dype daler og canyons. Det som finnes av vegetasjon og annet liv er nede i dalførene. Planetens mest berømte sted er Jedienes Dal, som også var åsted for den mest berømte hendelsen i Ruusans historie, nemlig Slaget om Ruusan.

Slaget om Ruusan sto i 1000 BBY mellom Sith-hæren Mørkets Brorskap på den ene siden og den Jedi-styrte republikanerstyrken Lysets Hær på den andre. Den aldrende Jedien Lord Hoth førte Lysets Hær, og Mørkets Brorskap var anført av den innen da kaklende gale Lord Kaan. Slaget endte med at Lord Kaan i en imponerede og unødvendig destruktiv demonstrasjon av Kraften utryddet seg selv, mesteparten av den republikanske hæren og alle sithene så nær som tre.

Nå om dagen er Ruusan offisielt ubebodd, selv om enkelte eneboere og smuglerlandsbyen Fort Nowhere har blitt observert.

Heltene var her i 5 ABY for å undersøke et rykte om at den mørke jedien Kadrian Sey ville utnytte det som viste seg å være Jedienes Dal, noe som ville gjøre ufattelig sterk i Kraften. Heltene greide å forhindre dette, men på bekostning av Tia Madines liv.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License