General Prins Pressin
keyan.jpg

Navn: Keyan Pressin
Titler: Konge,(Tidligere Senator, General, Skipskaptein, Avskum, Kommisær, Brigadiergeneral
Alder: 30
Rase: Menneske
Hjemverden: Scapio, Recopia, Core
Stilling: Konge av Recopia
Temasang: Muse - Knights of Cydonia

stats

Bakgrunn

Keyan Pressin ble født i Scapio, Recopia, som andre barn av planetens monark. Planeten var tro til Republikken og senere Imperiet, så den unge Keyan ble ikke oppdratt som den kommende hersker, han fikk istedet mye tid til å følge andre hobbyer. Da han som femtenåring vant det scapiske mesterskapet i Reco-tar shockboxing i sin alders- og vektklasse, ble han meget populær blant sitt folk, spesielt i hovedstaden Scapio. Keyan bestemte seg for å fortsette å være et symbol for folket, men han ville samtidig tjene sin søster, den kommende dronningen. Han fullførte sin utdanning, og ble av sin aldrende far utnevnt som Recopias senator i det Imperielle Senat.

Keyan hadde klokketro på dette nye imperium som arvtager for den ineffektive og korrupte Republikken. Som senator ble han imidlertid oppmerksom på svakhetene ved det imperielle system. Han følte at Keiseren hadde for mye makt og brukte den for autoritært og ukritisk. Han havnet etter hvert i leiren til politikere som Bail Organa og Gam Bel Iblis, og han idoliserte Mon Mothma. Han argumenterte ofte og heftig for at Palpatine måtte stige ned fra tronen og la noen mer progressiv og opplyst slippe til makten.
Noen måneder etter at Mothma, Organa og Iblis trakk seg fra sine poster ble Keyans bolig angrepet av en trandoshansk leiemorder. Livvaktene ofret seg å holde angriperen unna lenge nok til at Keyans aide fikk smuglet ham vekk.

Keyan ble satt ombord på et fraktskip til Outer Rim, og den unge senatoren gikk av på Tatooine. Han kjøpte aldri historien om at trandoshanen tilhørte opprørerne fra utkanten av galaksen, og holdt seg skjult både for imperiet og sin egen familie. han lærte å forkle seg, forfalske identitetspapirer og oppdaget at han var en dyktig løgner. Han fikk etter hvert kontakt med agenter fra krimsyndikatet Black Sun, og lånte en større sum penger. Noe av dette ble brukt til å kjøpe en ny identitet, Keyan Graacus, resten gikk til anskaffelsen av skipet "Mammon".
Keyan reiste til Alderaan, omdøpte skipet "Emancipation" og startet et shippingfirma.

Nyere tid

Profitt var aldri målet for Keyan - han hadde fra starten av en helt klar plan om å avsette Palpatine som Keiser. Det begynte i det spede på Lannik, men det gikk ikke så bra. På sikt sluttet han seg til Rebellene, og var ikke sen om å komme i konflikt med lederskapet der, for deretter å lage sin egen fraksjon - GLC - som nå er en egen våpengren. Denne konflikten vedvarer. Hans bedrifter i GLC er å se på en egen side.

På et tidspunkt sa han fra seg sin tittel som Prins av Scapio, fordi hans søster - Dronningen - krevde henrettelsen av Tia. Dette var kanskje både rett og rimelig, men tross Keyan's offisielle linje, som inneholdt ord som nåde, nøkkelpersonale, og det evig populære "redemption" er det nok lojalitet til sine venner som tok denne avgjørelsen. Hvor komfortabel Keyan Pressin er med å være en av folket er ikke godt å si, men han har i alle fall brukt det i en del propaganda.

Ellers har han hatt et fyrrig av og på forhold til Aayala, som for tiden er av etter at hun valgte å bli igjen hos sin bror på Ryloth.

Generalen er til stadighet omgitt av groupies, livvakter, smiskere, attacheer og journalister. Like fullt er det få unntatt hans gamle mannskap og Koth Ab'lon han føler han kan ha noe i nærheten av en meningsfull samtale med. Siden hans gamle mannskap ofte dør, ramler til den mørke siden eller er grundig pakket inn i sine egne problemer er ikke alltid det så lett. Og Koth er jo mer som en dyster onkel selv om han er trivelig. Et unntak i dette er Tresk, verdens beste svirebror! (Som ser ut til å få Keyan til å regressere til å bli 17).

Da GLC ble til GDF fikk ikke Keyan noen formell posisjon i den nye organisasjonen, selv om det ikke var fritt for at han hadde en god del innflytelse der. I stedet utropte han seg til Senator for Recopia, men etter at en av hans søsters force-snikmordere drepte hans høyre hånd fratredte han denne posisjonen. En god stund var han bare en privatperson uten noe formell makt, og tok jobb som daglig leder i Reebo Joon's fraktselskap. Samtidig begynte han i hemmelighet å pleie en hverdag som familiefar.

Etter å ha gitt Togorias klinge til den mest saklige kandidaten ble det borgerkrig på planeten, og Keyan fikk en formell rolle i GDF, som brigader under Darlan Serra. I realiteten er hans kommando der relativt autonom, og han har valgt seg ut Rakah Murrg som løytnant og adjutant. (En posisjon som sist ble innehatt av Leo Zahn.)

Etter hendelsene på Ruusan har Keyan blitt mye mer hensynsløs, i stor skala. Han har også giftet seg med Kirlana, av politiske årsaker.

Væremåte

Keyan Pressin bærer preg av å ha overdose panache i kroppen. Han ler i ansiktet til fare. Han kommer med morsomme små vittigheter når folk truer han med pistol. Han ser en enkel løsning på et problem og velger istedet noe som involverer hopping med svevesykkel og en eller annen tauløsning.

Det burde ikke komme som et sjokk på noen at han tilbringer en del tid på sykehus. Se også "Refuge In Audacity" for et bilde av Keyan. Nesten.

Likevel er Generalen kapabel til stort alvor når det trengs, og er en kapabel diplomat. Når det virkelig kommer til stykket kan han være riktig så lun og kos.

Sitater

Til Tia: Aldri! Snakk! Igjen!

Joon: Tillatelse til å snakke fritt, kaptein?
Keyan: Vær så god, doktor.
Joon: Du er kokko, kaptein.
Keyan: De sier så, doktor, de sier så.

Til Joon, om Zahn: You'll work with him and you'll like it!

Til Zahn, om Tia (etter "hyperspace-hendelsen"): I so could have tapped that!

På Cydon, under en diskusjon om det å sette seg selv i fare:
Joon: Jeg vil at du slutter med dette!
Tia: *sint* Tving meg!
Keyan: *glise* Ja, tving henne, doktor.

Etter bordingen av Cold Science:
Tia: Zahn er i live!
Ayaala: Har du møtt ham?
Tia: Ja. Han skjøt meg i hodet.
Joon (tørt): …og det gikk jo bra, ser jeg.
Keyan (muntert): Ingen vitale organer skadet!

På Togoria:
Keyan: Jeg vet hvor Fel Muktars sverd er.
Rakah Murrgs mor: Ingen har sett det på tusenvis av år.
Keyan: Men jeg er Keyan Pressin!

Bilder

Her var det tomt, gitt.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License