Ayala
screeee

Navn: Ayaala Amersu Secura
Titler: Haledyret, Rådsmedlem, sjura, schutta
Alder: 24
Rase: Twi'lek
Hjemverden: Kala'uun, Ryloth, Outer Rim
Stilling: Desertør

Table of Contents

Bakgrunn

Ayaala ble født til velstående foreldre på Ryloth. Hun tilhørte klan Secura, som var fremtredende politikere frem til slutten av klonekrigen. Hennes tante Ayla (Ayaala ble kalt opp etter denne. Navnet betyr "lille-Ayla") var jediridder og en fremtredende general under krigen, også Ayaalas bror Firith ble tatt opp som padawan i ordenen. Klonekrigen strakk jediriddernes ressurser tynt, og spedbarnet Ayaala ble ikke undersøkt av en Jedi Watchman, og dermed ble hennes force-evner ikke oppdaget. Hun levde noen år i fred på Ryloth, frem til Palpatine erklærte seg keiser.

Et ledd i ordre 66 var å konsolidere makten på en rekke Outer Rim-planeter. Den unge ISB-offiseren Arnaud Sarkan fikk i oppdrag å håndtere en maktovertagelse på Ryloth, dette ble utført ved å angripe og ta livet av hele Ayaalas familie, og sørge for at de andre viktige klanene forsto beskjeden. Takket være et heldig sammentreff ble Ayaala forvekslet med familiens husholderskes datter, og hun ble reddet av en inngiftet onkel.

Samtidig hadde Firith og mesteren Dewbecca overlevd ordren, og Firith trosset sin mester for å komme sin familie til unsetning. Han fant til slutt Ayaala, og hentet henne noen år senere. De flakket rundt i galaksen, til de etter en tid slo seg ned på Corellia. Firith var en dyktig ufaglært lege, og begge var begavede mekanikere. De bodde i Blue Sector i Coronet City og tok det arbeidet de fikk, uten å stille spørsmål. Da Ayaala var 17 forsvant Firith sporløst. Hun ble knust, men fortsatte å bo og arbeide i Blue Sector, og fikk etter hvert noen venner, og knyttet seg spesielt til Tia (da) Fullua Luk. Takket være Tias anbefalinger ble også Ayaala engasjert av en spradebass ved navn Keyan Pressin for å arbeide som mekaniker på en rusten KDY Devilfish ved navn Emancipation.

Nyere tid

Jobbet først som maskinist på Emancipation. Så stakk hun for å gjøre sin egen greie. Så kom hun tilbake og fikk beskjed om å ikke gjøre sånt mer, og sa at det var greit. Så gjorde hun det igjen. Etter lang tid kom hun tilbake for tredje gang, og kort tid etter stakk hun sannelig avgårde på nytt.

Itj la'a lur dæ!

Broren hennes heter Firith og er en slemming.

Bilder

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License